Estetska stomatologija

Estetska stomatologija obuhvaća više specijalnosti sa ciljem zadržavanja odnosno vraćanja zdravog i skladnog, što prirodnijeg osmijeha. Dobrom dijagnostikom i upotrebom različitih metoda najviših standarda iz područja estetske stomatologije, u mogućnosti smo riješiti i najkompliciranije slučajeve i estetski najzahtjevnije pacijente.

Konstantnim usavršavanjem i usvajanjem novih terapijskih metoda, pratimo trendove estetske stomatologije, te vraćamo stari ili dajemo novi, atraktivniji izgled svakom osmijehu. Poznato je da estetika osmjeha pridonosi ljepšem, zdravijem i mlađem izgledu lica, pa u dogovoru s pacijentom biramo najoptimalniju estetsku intervenciju.

Estetska stomatologija uključuje:

  • Kompozitne ispune (plombe)

    Kariozni ili oštećeni zubi saniraju se kompozitnim ispunima. Upotreba nekad popularnih „sivih“, amalgamskih ispuna danas je svedena na minimum jer nije zadovoljavajuće estetsko rješenje, stoga i u našim ordinacijama izrađujemo samo bijele kompozitne ispune, kvalitetnije i lijepog izgleda. Prednosti takvih ispuna najnovije generacije su višestruke - načinjeni su od čvrstih materijala, zadržavaju vrhunske mehaničke karakteristike i u potpunosti zadovoljavaju sve zahtjeve moderne stomatologije. Kada je u pitanju estetika, prednosti su očite. Ispuni od materijala gotovo boje prirodnih zubi, lako nanošenje i poliranje, pa čak i prikrivanje većih nedostataka samo su neke od primjena ispuna u području estetske stomatologije.

  • Keramičke ljuskice (veneers)

  • Bezmetalne krunice

Nadalje, u našoj ordinaciji vršimo i ostale estetske usluge:

  • Izbjeljivanje zuba (zoom tehnikom s osvjetljavanjem)

  • Čišćenje zubnog kamenca

  • Poliranje zuba

  • Pjeskarenje zuba

Estetska stomatologija Estetsko izbjeljivanje zubi