Implantologija

Dentalni implantati su titanski nadomjesci koji se ugrađuju u viličnu kost simulirajući pritom prirodnu funkciju korijena zuba koji nedostaje, odnosno prilikom gubitka jednog ili više zubiju, u kombinaciji sa drugim protetskim rješenjima ili kod potpuno bezubih čeljusti. Razvojem visokih tehnologija, a time i napretkom stomatološke industrije implantati su postali standard u rekonstrukciji zubnih lukova.

Zbog svoje strukture ne narušavaju okolna tkiva niti ih organizam odbacuje, a poput pravog korijena, prihvaćaju protetska rješenja nadoknade i tako osiguravaju širok izbor restauracija (nadoknadu jednog ili više zuba; nosači mosta ili mobilnih proteza).

Ugradnja implantata provodi se pod lokalnom anestezijom, a sam postupak je potpuno bezbolan. Titanski vijak se tri do šest mjeseci ostavlja u kosti zbog sraštavanja. U svim slučajevima, dok čekaju sraštavanje implantata s kosti, pacijentima, u našim ordinacijama izrađujemo privremene zube.

Bez obzira na uzrok gubitka zuba implantati su u velikom broju slučajeva efikasnije i jednostavnije rješenje u nadoknadi izgubljenog zuba u odnosu na tradicionalna rješenja.

Dentalna implantologija Implantati