Protetika

Što je stomatološka protetika
Fiksna protetika
Mobilna protetika
Intraoralni 3D skener
Što je stomatološka protetika

Stomatološka protetika bavi se nadoknadom izgubljenih zuba, a pri izradi nadomjestaka teži što većoj funkcionalnosti, trajnosti i estetici.

Čvrstoća i izdržljivost modernih materijala i suvremene metode izrade omogućili su fiksne, mobilne ili kombinirane konstrukcije prilagodljive svakom pacijentu i njegovim funkcionalnim odnosno estetskim zahtjevima. Napredak tehnologije estetiku je doveo do savršenstva, izgleda gotovo identičnog prirodnome.

Moderna protetika kao standard u najadekvatnijim rješenjima nadoknade zuba teži izradi fiksnih protetskih konstrukcija (umjesto mobilnih proteza koje se svakodnevno vade iz usta) i općenito što manjoj upotrebi materijala koji sadrže metal. Ovisno o rasporedu, broju izgubljenih zuba, ili iz drugih razloga kada nije moguće isplanirati fiksnu protetiku kao najbolje rješenje, primjenjuje se mobilna.

U vlastitom zubotehničkom laboratoriju izrađujemo rutinske, ali i zahtjevne fiksne i mobilne zubne nadoknade.

Fiksna protetika

Protetski nadomjesci trajno fiksirani u ustima (pacijent sam ih ne može skidati).

Uključuje izradu krunica i mostova, nadogradnji, inlaya, onlaya i overlaya te drugih zubnih nadomjestaka koji se trajno fiksiraju u ustima pacijenta.

KRUNICA - fiksni protetski nadomjestak koji pokriva krunu zuba i pritom ostavlja izuzetan estetski dojam. Kruna funkcijski i estetski oponaša prirodnu krunu zuba.

MOST - fiksni nadomjestak jednog ili više zuba u nizu. Konstrukcija mosta nadomjestak je za djelomično bezubu čeljust u rasponu od jednog do nekoliko zubi.

Krunice i mostove izrađujemo od najkvalitetnije keramike u vlastitom zubotehničkom laboratoriju. Nakon brušenja zuba izrađujemo privremene zube koje pacijent iz estetskih razloga, ali i zbog zaštite izbrušenih zuba dobiva isti dan pa može normalno funkcionirati do perioda izrade trajnog nadomjestka.

Mobilna protetika

Mobilni protetski nadomjesci koji se mogu ili moraju vaditi iz usta ponajviše iz razloga pravilne oralne higijene.

Mobilna protetska rješenja uključuju:

  • potpune (totalne) proteze

  • parcijalne (djelomične) proteze

  • parcijalne (djelomične) proteze

Kombinirani mobilno fiksni protetski nadomjesci sastoje se od keramičkog mosta koji uz pomoć vario kugla nosi djelomičnu protezu pa je zbog toga veza između mosta i proteze nevidljiva i estetski potpuno prihvatljiva. U slučaju nedostatka jednog ili više zuba, izbor mogu biti i dentalni implantati.

Intraoralni 3D skener

Naša ordinacija ponosno nudi najnoviju tehnologiju u stomatologiji, uključujući i 3D stomatološki intraoralni skener marki Cameo Elegant 3.

Ova vrhunska oprema nam omogućuje stvaranje iznimno preciznih digitalnih modela vaših zubi i desni, što se može koristiti za razne svrhe, poput stvaranja prilagođenih stomatoloških restauracija i planiranja ortodontskog liječenja.

Cameo Elegant 3 je potpuno neinvazivan i pruža ugodniji doživljaj za naše pacijente u usporedbi s tradicionalnim metodama uzimanja otisaka. Visok stupanj preciznosti i detaljnosti koje pruža Cameo Elegant 3 omogućuje nam da pružimo najbolju moguću skrb za naše pacijente.